top of page

OM THE VIKING PLANET

OPPLEV VIKINGTIDEN MED NY TEKNOLOGI

I juni 2019 åpnet verdens første digitale vikingmuseum i Oslo. Dette er det første av flere Viking Planets som lanseres både i Norge og utlandet i årene som kommer. The Viking Planet er en digital portal til vikingtiden som ved hjelp av morgendagens teknologi tilbyr en rekke unike opplevelser basert på vikingtiden.

Måten vi kombinerer utdanning, tradisjon og innovasjon på gjør The Viking Planet til noe nyskapende i verdenssammenheng, både i turisme og underholdningsindustrien. Vi streber etter å gi deg en unik opplevelse hvor du lærer om vikingtiden på en underholdende måte. Uavhengig av din kunnskap om vikinghistorien, vil vår innovative teknologi og tilnærming gjøre The Viking Planet til et spennende opplevelsessenter for sosiale utflukter, skoleklasser og familier.

 

En inkluderende opplevelse
For å sikre at innholdet vårt er mest mulig tilgjengelig er alle opplevelsene våre oversatt til tolv ulike språk. I tillegg er vårt lokale tilrettelagt for rullestolbrukere.

Tickets-image-1.png

THE VIKING PLANET - VERDENS FØRSTE DIGITALE VIKINGMUSEUM

Innholdsproduksjon:
Våre ulike produksjoner har blitt co-produsert med de beste partnerne fra hele verden for å sikre førsteklasses kvalitet på våre opplevelser. Disse partnerne inkluderer blant annet Ridley Scott Associates, Dimension Studios og M7Virtual.

 

Erik Gustavson, en av Norges mest anerkjente regissører, har ståttsom regissør på alle filmer og annet innhold på The Viking Planet. Gustavson har blitt tildelt flere Amanda priser, Norges svar på Oscar-utdelingen, for ulike spillefilmer som Herman, Telegrafisten og Sofies Verden.

Historisk korrekthet:
For å sikre at våre opplevelser er så historisk korrekte som mulig, har The Viking Planet jobbet sammen med forfatter og vikinghistoriker, Kim Hjardar. Hjardar har kvalitetssikret utformingen av bygninger, våpen, klær og langskip som vises i våre opplevelser.

 

Enkelte av våre opplevelser er dramatiserte, men utgangspunktet er basert på kunnskap fra arkeologiske funn og norrøn litteratur.

Åpningen av verdens første digitale vikingmuseum
Det var en stor utfordring å etablere verdens første digitale Viking museum og for å feire åpningen fikk vi levert et sverd på hesteryggen fra Avaldsnes, stedet for kong Harald Hårfagres primære kongsgård, til vår innvielsesseremoni 20. juni 2019.

 

Dette sverdet ble kalt Augvaldsbaune, til ære for kong Augvald av Karmøy, en legendarisk konge portrettert i de norrøne sagaene. For å bringe Augvaldsbaune trygt frem, fikk Per Eisten Prøys-Røhjel i oppdrag å ri over fjellet til Oslo med sverdet. Han fikk følge av andre Vikinger gjennom Oslos gater før de utførte sverdkamp utenfor inngangen til The Viking Planet.

bottom of page